Als het beeld op SD-tv-kanalen op LED-2463BK Android TV er wazig uitziet, kan dit komen door de lage resolutie en lagere beeldkwaliteit van SD-inhoud in vergelijking met HD-inhoud. SD staat voor Standard Definition en biedt een lagere resolutie dan HD (High Definition). Lenco LED-2463BK is HD Ready (1366 x 768 px).

Er zijn echter enkele stappen die je kunt proberen om de beeldkwaliteit van SD-inhoud op je Android TV te verbeteren:

Controleer de scherminstellingen: Ga naar de beeldinstellingen van je Android TV en controleer of de instellingen voor scherpte of scherpte goed zijn ingesteld. Soms kan het aanpassen van deze instellingen het beeld helderder maken. Je kunt ook de beeldmodi uitproberen en kijken welke het beste werkt voor SD-inhoud.

Controleer de signaalkwaliteit: Zorg ervoor dat het antennesignaal dat je gebruikt om de SD-kanalen te ontvangen van goede kwaliteit is. Een zwak of verstoord signaal kan resulteren in een verminderde beeldkwaliteit. Controleer de signaalsterkte en -kwaliteit in de instellingen van je tv.

SD-inhoud zal er altijd minder scherp en gedetailleerd uitzien dan HD-inhoud omdat het een lagere resolutie heeft. De bovenstaande stappen kunnen echter helpen om de beeldkwaliteit te optimaliseren en het beeld er iets helderder uit te laten zien voor SD-kanalen.