Helaas hebben wij de mededeling gekregen dat het niet overal meer mogelijk is om BBC zenders te kunnen luisteren. Dit is omdat er op bepaalde radio zenders een geoblock is gekomen. Gelukkig hebben wij hier een oplossing voor gevonden! Door de URL aan te passen kunt u weer genieten van de zenders die geblokkeerd worden!
Er zijn  3 manieren, de eerste is via het IP adres van de browsers, voor onze klanten die een android telefoon hebben kan het met de AirMusic app en de laatste manier is om het via de MediaU pagina aan te passen.

Dit is de stappenplan om de radio zender te veranderen via de browse:

1.    U drukt eerst op de standby knop.
2. Dan gaat u naar de instellingen
3. Dan gaat u naar Apparaat
4. Dan naar systeem info
5. Dan gaat u naar Draadloos Info. (Er zijn sommige modellen waar u het IP adres niet in de instellingen hoeft te zoeken. Als u Informatiecentrum in het hoofdmenu hebt staan moet u naar Informatie centrum, dan naar systeemgegevens, dan naar Draadloos Info en dan kunt u het IP adres vinden)
6. Dan ziet u de gegevens staan van de radio. Het MAC adres is het adres van de radio zelf en iets verder onder ziet u het ip adres staan
7. Dan opent u uw browser en toets het IP adres in (alleen de cijfers met de puntjes) LET OP! U moet er wel voor zorgen dat u met het zelfde netwerk verbonden bent.
8. Vanuit daar kunt u radio zenders toevoegen.
9. Dan moet u de URL vinden van de BBC zender die u wilt toevoegen.
10. Voordat u deze gaat opslaan moet u deze wel aanpassen, in de link staat ergens high of med, dat moet u veranderen naar low. Verder zit in die link een .uk. Deze moet u veranderen in .Nuk.
11. Dan kunt u deze opslaan in bijvoorbeeld favorieten en kunt u weer naar de BBC zender luisteren.
Helaas is deze optie niet altijd mogelijk vanwege blokkade. Mocht deze niet werken kunt u onderstaande stappen nemen om de radio zender toe te voegen.
Dit is de stappenplan van om de radio zender te veranderen met de AirMusic app:
1. Aller eerst moet u zich koppelen met de radio.
2. Als u dat gedaan kunt u een zender toevoegen.
3. Dan moet u de URL vinden van de BBC zender die u wilt toevoegen.
4. Voordat u deze gaat opslaan moet u deze wel aanpassen, in de link staat ergens high of med, dat moet u veranderen naar vlow. Verder zit in die link een .uk. Deze moet u veranderen in .Nonuk.
5. Dan kunt u deze opslaan in bijvoorbeeld favorieten en kunt u weer naar de BBC zender luisteren.
Helaas is deze app sinds feb 2023 niet meer beschikbaar in de playstore. Deze kan wel met een APK gedownload worden (voor Android gebruikers)
Dan is er nog een manier om een zender toe te voegen via de MediaU browser.
1. U moet uw radio natuurlijk gekoppeld hebben aan uw account.
2. Dan gaat u naar Apparaten
3. Dan gaat u naar favorieten toevoegen
4. Dan kunt u de radio zender handmatig toevoegen.
5. Dan moet u de URL vinden van de BBC zender die u wilt toevoegen.
6. Voordat u deze gaat opslaan moet u deze wel aanpassen, in de link staat ergens high of med, dat moet u veranderen naar low. Verder zit in die link een .uk. Deze moet u veranderen in .Nuk.
7. Dan kunt u deze opslaan in bijvoorbeeld favorieten en kunt u weer naar de BBC zender luisteren.
Dit is een link om een URL van een zender te zoeken: https://www.webradiostreams.nl/