Heeft u een Lenco Xemio dan kunt u deze, ongeacht welke type, zonder eerst software te installeren, aansluiten op uw computer of laptop. Jouw computer herkent de Xemio direct en geeft een Windows pop-up in het scherm met daarin verschillende ''automatisch afspelen'' opties.
Ook met gebruik van macOS is dit geen probleem.

Herkent jouw computer de Xemio niet automatisch dan is de kans groot dat je een verkeerde aansluitkabel gebruikt. Wij adviseren om de origineel meegeleverde USB kabel te gebruiken. Deze is namelijk geschikt voor opladen en voor informatieoverdracht. Veel USB kabels zijn enkel bedoeld voor opladen. In het geval je muziek of andere bestanden op je Xemio wil zetten gaat dat niet lukken met een foutieve kabel.

Als jou computer de Lenco Xemio niet herkent zit het probleem meestal in kabel. Regelmatig krijgen we bij Lenco de vraag voor nieuwe drivers voor Windows maar deze zitten standaard in de Xemio en kun je verder niet aanpassen of vervangen.