Voorafgaand aan de instructie is het belangrijk om te weten dat u de originele USB-kabel dient te gebruiken. Er zijn namelijk veel USB kabels die enkel geschikt zijn voor opladen (powerbanks bijvoorbeeld). Gebruik dus altijd de origineel meegeleverde kabel.

Windows XP

In Windows doet u het volgende:

• Controleer of het nieuwste servicepack voor Windows is geïnstalleerd.

• Zorg ervoor dat u bent aangemeld als ‘Beheerder’ zodat u over de rechten beschikt om nieuwe hardware op de computer aan te sluiten.

• Controleer of het apparaat in het venster Deze computer wordt weergegeven als een Verwisselbare schijf. Als het apparaat hier niet wordt weergegeven, dient u het apparaat in te schakelen via Apparaatbeheer.

Een apparaat inschakelen via Apparaatbeheer
Ga als volgt te werk om uw Lenco-apparaat in te schakelen via Apparaatbeheer:
Ga naar Start > Configuratiescherm > Prestaties en onderhoud > Systeem.
Klik op het tabblad Hardware.

Click on Device Manager

Het venster Apparaatbeheer wordt geopend.
Klik in het venster Apparaatbeheer op het plusteken voor Schijfstations om de schijfstations weer te geven.

Als er een rood kruis voor uw Lenco-apparaat wordt weergegeven, klik met de rechtermuisknop op het rode kruis en selecteer Inschakelen.

Uw Lenco-apparaat wordt nu in het venster “Deze computer” weergegeven als Verwisselbare schijf.

Als uw apparaat nog steeds niet wordt weergegeven in het venster Deze computer, kunt u voor verdere hulp contact opnemen met onze klantenservice.

Windows Vista, Windows 7

In Windows doet u het volgende:

• Controleer of het nieuwste servicepack voor Windows is geïnstalleerd.

• Zorg ervoor dat u bent aangemeld als ‘Beheerder’ zodat u over de rechten beschikt om nieuwe hardware op de computer aan te sluiten.

• Controleer of het apparaat in het venster Deze computer wordt weergegeven als een Apparaat met verwisselbaar medium. Als dit niet het geval is, moet u het apparaat inschakelen via Apparaatbeheer.

Een apparaat inschakelen in het apparaatbeheer
Ga als volgt te werk om uw Lenco-apparaat in te schakelen via Apparaatbeheer:

1.    Ga naar de Start-knop in Windows  >Configuratiescherm > Systeem en onderhoud > Systeem > Apparaatbeheer.
2.  Klik in het venster Apparaatbeheer op het plusteken voor Schijfstations om de schijfstations weer te geven .
3.    Als er een pijl voor uw Lenco-apparaat wordt weergegeven, klik met de rechtermuisknop op de pijl en selecteer Inschakelen.

Uw Lenco-apparaat wordt nu in het venster Mijn Computer weergegeven als Verwisselbare schijf.

Als uw apparaat nog steeds niet wordt weergegeven in het venster Deze computer, kunt u voor verdere hulp contact opnemen met onze klantenservice.

MAC

• Wanneer u het apparaat aansluit op een Mac, wordt er een pictogram op het bureaublad weergegeven. Mogelijk wordt uw apparaat weergegeven als NO NAME.

• Zorg ervoor dat Mac OS is bijgewerkt met de meest recente update. Als u wilt controleren of er updates beschikbaar zijn, ga je naar Apple > Over deze Mac > Zoek naar updates.

• Zorg ervoor dat u bent aangemeld als ‘Beheerder’ zodat u over de rechten beschikt om nieuwe hardware op de computer aan te sluiten. Selecteer in de menubalk Apple > Systeemvoorkeuren > Accounts.

• Zorg ervoor dat in Finder de vaste schijven, cd’s, dvd’s en iPod’s op het bureaublad worden weergegeven. Open Finder en selecteer Finder > Voorkeuren.

Als uw apparaat nog steeds niet wordt weergegeven, kunt u voor verdere hulp contact opnemen met onze klantenservice.