Indien je radio geen contact maakt met je wifi netwerk heeft dit vaak hele praktische en simpele oorzaken. Vaak is het wachtwoord verkeerd ingevoerd, door bijvoorbeeld geen rekening te houden met hoofdletters. Daarnaast is het mogelijk dat je wachtwoord niet voldoet aan de vereisten, waardoor de radio het netwerk niet accepteerd. Onderstaand leggen we dit nader uit:

Wifi wachtwoorden moeten aan verschillende veiligheidseisen voldoen. Een verouderde manier van draadloze beveiliging is WEP beveiliging. Deze is tegenwoordig vrij eenvoudig te kraken. Beschikt jouw router over de mogelijkheid om WPA of WPA2 beveiliging in te stellen? Gebruik dan deze manier van beveiliging. WEP, WPA en WPA2 zijn in feite verschillende veiligheidsgradaties. Een WPA wachtwood moet aan meer eisen voldoen dan een WEP wachtwoord en een WPA2 wachtwoord moet dan weer aan meer eisen voldoen dan een WPA wachtwoord.

Alle Lenco internetradio's accepteren alleen wifi wachtwoorden die voldoen aan de WPA en de WPA2 standaaard. Mocht je dus nog gebruik maken van een WEP wachtwoord dan dien je dit eerst te weizigen voordat je de radio kunt connecten met jouw wifi netwerk.

Mochten er nog onduidedlijkheden zijn dan kun je altijd navraag doen via:

Lenco Support