Speel jij regelmatig muziek af op speakers van je Lenco LS-300 via een externe bron zoals een smartphone? Dan is het belangrijk om het volume van je telefoon op maximaal te zetten. Hoe hoger jij het volume op je telefoon instelt hoe sterker het Bluetooth signaal naar de speakers van de LS-300 is. Als het volume te laag staat dan is het aantal signalen naar de speakers en de sterkte daarvan beperkt. Hierdoor bestaat de kans dat de speakers na 20 minuten in standby modus gaan omdat de Bluetooth ontvanger in de veronderstelling is dat er geen signalen meer worden ontvangen.